Експрес-тести на виявлення коронавірусу від Medishop

З початком пандемії COVID-19 https://medi-shop.com.ua/testi-na-koronavirus тести на коронавірус стали невід’ємною частиною нашого життя. Експрес-тести допомагають швидко отримати результати та прийняти необхідні заходи у разі позитивного результату. В інтернет-магазині Medishop ви можете придбати надійні та точні експрес-тести для виявлення коронавірусу, які легко використовувати вдома чи в дорозі.

Що показує тест на коронавірус

Експрес-тести на коронавірус спрямовані на виявлення певних ознак вірусу в організмі. Є два основні типи тестів:

  1. Антигенні тести – виявляють специфічні білки вірусу (антигени) у зразках з носоглотки або слини. Ці тести дають швидкі результати, зазвичай протягом 15-30 хвилин. Вони призначені для швидкої діагностики COVID-19, особливо коли симптоми вже проявилися.
  2. Антитілові тести – показують наявність антитіл, які виробляє організм у відповідь на інфекцію COVID-19. Їх використовують для визначення того, чи перенесла людина коронавірус у минулому.

Тести, представлені в Medishop, дозволяють отримати швидкі та точні результати, що є важливим для запобігання подальшому поширенню вірусу.

Як здати тест на коронавірус

Процес здачі тесту на коронавірус дуже простий і займає лише кілька хвилин. Основні етапи:

  • підготуйте тестовий набір, перевірте його термін придатності;
  • зберіть зразок відповідно до інструкцій (найчастіше з носоглотки або слини);
  • використовуйте тестову панель або касету для аналізу зразка;
  • зачекайте вказаний час для отримання результату (звичайно це займає від 15 до 30 хвилин);

Результати будуть відображені у вигляді кольорових смужок, що допоможуть зрозуміти, чи є вірус в організмі. Важливо суворо дотримуватися інструкцій, щоб уникнути помилок у результатах.

Як готуватися до здачі тесту на коронавірус

Підготовка до здачі тесту на коронавірус допоможе отримати найбільш точний результат. Ось кілька основних порад:

  1. За 30 хвилин до тесту не їжте, не пийте, не жуйте гумку та не куріть.
  2. Якщо ви використовуєте назальний тест, перед здачею зразка не слід промивати носову порожнину або користуватися назальними спреями.
  3. Переконайтеся, що руки чисті перед тим, як працювати з тестовим набором.
  4. Якщо відчуваєте симптоми захворювання, намагайтеся не торкатися зовнішніх поверхонь або предметів, щоб уникнути забруднення зразка.

Дотримання цих рекомендацій гарантує максимальну точність результату тесту.

Наскільки точний тест на коронавірус

Точність експрес-тестів на коронавірус може варіюватися в залежності від типу тесту та його виробника. Антигенні тести здатні виявити вірус із точністю близько 85-98%, якщо їх застосовувати у перші кілька днів після появи симптомів. Антитілові тести зазвичай точні на 90-99% при визначенні наявності антитіл у крові.

Однак, як і будь-який інший медичний тест, експрес-тести можуть дати хибнопозитивний або хибнонегативний результат. Наприклад, тест може показати негативний результат на ранніх стадіях зараження, коли кількість вірусу в організмі ще недостатньо висока для виявлення. У таких випадках рекомендується повторити тест через кілька днів або підтвердити результат за допомогою ПЛР-тесту.

Вимоги закладів до результатів тесту на коронавірус

Сьогодні багато медичних закладів, а також місць громадського користування (аеропорти, готелі, концертні зали) вимагають відвідувачів надавати результати тесту на коронавірус. Ось основні вимоги, з якими можна зіткнутися:

  1. Свіжість тесту. Більшість закладів приймають результати тесту, зробленого не пізніше ніж за 72 години до візиту.
  2. Тип тесту. Часто вимагають ПЛР-тест або сертифікат про повну вакцинацію. Однак експрес-тести на антигени також можуть бути прийнятними у певних випадках.
  3. Документальне підтвердження. У деяких випадках необхідно надати офіційний документ із лабораторії з результатом тесту. Результати домашніх тестів можуть не завжди прийматися.

Перед подорожжю чи відвідуванням закладу важливо уточнити вимоги та забезпечити наявність відповідних результатів тесту.

Новини України