Екологічна свідомість у дії: майстер-класи та обговорення на фестивалі «Майстерня міста»

Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас-Житомир» взяла участь у щорічному VIII урбаністично-культурному фестивалі «Майстерня міста».

У рамках фестивалю на базі Простору, дружнього до дитини, були організовані майстер-класи, брейншторм та обговорення, спрямовані на підвищення екологічної свідомості містян і захист довкілля. Усі охочі мали змогу власноруч розмалювати екоторбу, сприяючи зменшенню використання поліетиленових пакетів у повсякденному житті. Учасники також виготовляли ароматичні мішечки, які можуть слугувати екологічною альтернативою хімічним аерозолям і спреям. Під час заходу обговорювали можливі шляхи покращення стану навколишнього середовища.

«Екологічні проблеми є одними з найважливіших викликів сучасного світу. Одним із ключових аспектів їх вирішення є усвідомлення кожною людиною своєї відповідальності за екологічні наслідки власних дій. Кожен мешканець, у межах своїх можливостей, може зробити внесок у поліпшення екологічної ситуації, змінюючи негативні звички й коригуючи свою щоденну поведінку у використанні побутових речей. Такі дії сприяють не лише покращенню екології громади, але й формуванню екосвідомості у майбутніх поколінь», — говорить координаторка Простору, дружнього до дітей, БФ «Карітас-Житомир» Віта Стадник.

Захід відбувся за підтримки Житомирської міської ради у межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який реалізується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.

Відео дня

 

Джерело: Житомирська міська рада

Джерело

Новини України