Для ринку праці запроваджують принцип «Воюй або працюй» — Шмигаль

Для ринку праці запроваджують принцип "Воюй або працюй" - Шмигаль

Фото: Getty Images Денис Шмигаль

Нині, за словами глави уряду Дениса Шмигаля, є критична необхідність зібрати до бюджету додаткові кошти.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд запроваджує принцип «Воюй або працюй», що передбачає запровадження низки заходів, які виведуть ринок праці із тіні. Про це глава уряду заявив на форумі «Україна 2024. Незалежність» у вівторок, 27 серпня.

«За два з половиною роки нам вдалося залучити від партнерів майже $100 млрд. Ми дуже вдячні партнерам, це те, що дало нам можливість вчасно виконувати всі соціальні зобов’язання перед українцями», — зазначив Шмигаль.

Нині, за словами глави уряду, є критична необхідність зібрати до бюджету додаткові кошти.

Серед іншого пропонується збільшити внутрішні запозичення, збільшити ставки податку на доходи для банків, розширення бази для військового збору та підвищення ставок військового збору для окремих випадків.

«Також запроваджуємо принцип «Воюй або працюй», що передбачає запровадження низки заходів, які виведуть ринок праці із тіні. Це важливий момент для збільшення кількості робочих місць і підвищення середніх зарплат у галузях та наповнення бюджету», — додав він.

Нагадаємо, доопрацьований урядовий законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу планують винести на розгляд профільного комітету та Верховної Ради вже у перші тижні вересня.

Також у Мінфіні заявили, що уникнути підвищення податків не можна, тому що всі інші джерела для збільшення фінансування сектору оборони вже вичерпано.

Джерело

Новини України