Держдеп США висловився про обмеження доступу до YouTube у Росії

Держдеп США висловився про обмеження доступу до YouTube у Росії

YouTube. Ілюсративне фото   Держдеп США висловився про обмеження доступу до YouTube у Росії

У Державному департаменті США вважають, що обмеження доступу до відеосервісу YouTube у Росії свідчить про «невпевненість у легітимності дій».

«Звісно, це те, що Росія робить уже певний час, і робить прискореними темпами з моменту повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Вони намагаються послідовно обмежити доступ російських громадян до інформації про те, що робить їхній уряд. Тому ми продовжуємо засуджувати ці репресії. Ми продовжуємо закликати Кремль припинити блокувати доступ до інформації для власного народу», – сказав на брифінгу 8 серпня речник Держдепу США Метью Міллер.

Представник Держдепу додав, що «це не зовсім ознака впевненості в легітимності ваших дій, коли ви обмежуєте можливості своїх громадян отримати доступ до інформації про ці дії».

Напередодні у Росії перестав відкриватися відеосервіс YouTube, тисячі користувачів поскаржилися на це.

Російські користувачі YouTube масово стикаються з перебоями в роботі сервісу з початку серпня: відео почали завантажуватись повільно або перестали вантажитися зовсім. Для обходу блокування росіяни використовують VPN-сервіси.

У середині липня «Ростелеком» попереджав, що YouTube може почати погано працювати через «зношення встановлених в Росії серверів Google». Пізніше корпорація Google відкинула свою причетність до проблем із доступом до YouTube у РФ.

Наприкінці липня депутат Держдуми від «Єдиної Росії» Олександр Хінштейн спрогнозував майбутнє уповільнення YouTube на 70% через його «антиросійську політику». За його словами, цей «вимушений крок» торкнеться поки що лише десктопних версій.

7 серпня Meduza з посиланням на джерело на ринку телекомунікацій писала, що російська влада вирішила уповільнити YouTube до 128 кбіт/с.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Новини України