ЦВК Росії перенесла муніципальні вибори в Курській області

ЦВК Росії перенесла муніципальні вибори в Курській області

Пошкоджений пам’ятник Леніну в Суджі, Курська область Росії, 16 серпня 2024 року   ЦВК Росії перенесла муніципальні вибори в Курській області

Центральна виборча комісія Росії перенесла вибори депутатів у семи муніципалітетах Курської області через бої на її території. Вибори відклали, зокрема, у Глушківському, Коренєвському і Суджанському районах, а також у місті Льгові.

«Процес підготовки і проведення виборів буде відновлений за повної гарантії безпеки виборців», – йдеться у повідомленні ЦВК. Коли це станеться – не уточнюють.

Раніше російське видання «Верстка» з посиланням на джерела писало, що ЦВК РФ планує перенести муніципальні вибори в Курській області на 2025 через «територіальну невизначеність».

Вибори губернатора Курської області Росії поки що пройдуть за планом: 20 серпня регіональний виборчком дозволив дострокове голосування – з 28 серпня.

Нинішній в.о. губернатора Олексій Смирнов, який бере участь у виборах, написав, що голосування «проходитиме у вкрай непростій обстановці» і що йому, «як ніколи», важлива підтримка виборців.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 90 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону евакуювали тисячі людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Новини України