Чотири погані звички водіїв, через які ламаються двері автомобіля

Багато водіїв, часом самі того не підозрюючи, вбивають свою машину неналежним до неї ставленням. Нерідко це стосується автомобільних дверей, якими автомобілісти користуються постійно.

Зазвичай про те, що щось не так, керманичі дізнаються надто пізно – коли час їхати в автомайстерню і платити майстру купу грошей, щоб полагодити двері.

Експерти Ampercar нагадують, що будь-яку проблему завжди простіше попередити, ніж виправити, тож звертають увагу на чотири шкідливі звички водіїв, які можуть призвести до несправностей дверей.

Перше, що слід враховувати під час експлуатації нового автомобіля – це те, що грюкати дверима зовсім не обов’язково. Це в старих моделях потрібно було неабияк прикластися, щоб щільно закрити двері.

Зараз достатньо невеликого акуратного руху. Сильні удари розбивають внутрішні деталі та прискорюють їхній знос.

Також категорично не рекомендується спиратися на відчинені двері. Навіть якщо вага невелика, з часом двері почнуть провисати. Крім того, не можна сильно широко відкривати двері.

Зазвичай така помилка відбувається в поспіху. Це створює величезне навантаження на обмежувачі та петлі, прискорюючи їхній знос. Окремо експерти рекомендують не залишати гумові ущільнювачі у воді після миття машини в мороз.

У підсумку двері можуть примерзнути до кузова. Краще попередньо обробляти їх силіконом або іншими водовідштовхувальними речовинами.

Новини України