Чернівчанка очолила Міндовкілля: що про неї відомо

Чернівчанка очолила Міндовкілля: що про неї відомо

Світлана Гринчук стала новим міністром захисту довкілля та природних ресурсів України.

За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, днем пізніше призначення Гринчук підтримали голосами 246 нардепів, передає 24 канал.

Світлана Гринчук: що відомо

Відомо, що Світлана Гринчук народилася у Чернівецькій області.

Вищу освіту вона здобула в Чернівецькому торговельно-економічному інституті. Політикиня має фінансово-економічний фах та є кандидаткою економічних наук. У 2013 році Світлана Гринчук захистила дисертацію на тему «Розвиток іпотеки в сільському господарстві України».

Світлана була одружена з В’ячеславом Гринчуком. За відкритими даними, він займається підприємницькою діяльністю (основний вид діяльності — функціонування атракціонів і тематичних парків). Також В’ячеслав є засновником громадської організації «Офіс незалежних екологів». Однак після 2022 року Світлана Гринчук перестала згадувати чоловіка в декларації. У Світлани та В’ячеслава також є дочка Юлія.

Які посади раніше обіймала політикиня

Як пише 25 канал, у 2016 році Гринчук очолила Департамент з питань зміни клімату та захисту озонового шару в Міністерстві навколишнього середовища. Вона зокрема опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами.

У 2019 році Світлана Гринчук обіймала посаду радниці глави уряду. Тоді вона займалася питаннями охорони навколишнього середовища і зміни клімату.

У 2022 році політикиня була заступницею міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції.

5 вересня 2023 року Гринчук призначили на посаду заступниці міністра енергетики, вона також керувала Офісом підтримки реформ при відомстві.

Новини України