Через негоду на Житомирщині були знеструмлені 18 населених пунктів

29 липня на Житомирщині через сильні пориви вітру та дощ були знеструмлені 18 населених пунктів.

Найбільше населених пунктів залишалися на ранок без світла у Малинській громаді. Також рятувальники прибирали з доріг повалені дерева.

Про це в коментарі Суспільному розповіла начальниця сектору зв’язків зі ЗМІ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Оксана Ковальчук.

За її інформацією, станом на сьому ранку внаслідок поривів вітру та дощу і спрацювання автоматики без електропостачання залишалися 3 лінії 10 кВ, 74 трансформаторні підстанції та 18 населених пунктів:

Відео дня

  • 1 — в Бердичівській територіальній громаді;
  • 2 — в Житомирській територіальній громаді;
  • 2 — в Баранівській територіальній громаді;
  • 4 — в Олевській територіальній громаді;
  • 9 — в Малинській територіальній громаді.

Також в ніч на 29 липня у селі Млини Баранівської громади Звягельського району рятувальники прибрали 3 дерева, які впали на дорогу.

Станом на 13:15 нових відключень електроенергії через негоду в області не було. Про це в коментарі Суспільному розповіла речниця акціонерного товариства «Житомиробленерго» Тетяна Мельничук.

«Станом на зараз нових відключень не зафіксовано. Майже до всіх населених пунктів, які постраждали внаслідок негоди, відновлене енергопостачання. Ремонтні бригади завершують роботи на території Баранівської громади», — сказала Тетяна Мельничук.

За прогнозом Житомирського обласного центру з гідрометеорології, 29 липня на Житомирщині збережуться пориви вітру зі швидкістю 15-20 м/с, що відповідає І рівню небезпечності. Також у другій половині дня прогнозують місцями невеликий дощ.

Джерело: Суспільне

Джерело

Новини України