Бронежилет: де купити готовий комплект для особистого захисту

Надійні системи захисту, каски чи бронежилети купити в Україні вже не є складною проблемою. Ринок поповнився гарними екземплярами екіпіровки вітчизняних виробників, що стали альтернативою західним зі складною логістикою і помітною різницею в вартості. Досвідчені бійці обирають екіп не тільки за ступенем захисту, але і враховують функціональність загалом.

 

Про що каже клас захисту бронежилета

 

В нашій країні зареєстровано 9 підкласів захисту, з них 6 основних. 1 і 2 класи по показниках збігаються з європейськими. А далі вже є зсув за характеристиками, і 6 клас, згідно з українським ДСТУ, дорівнює IV типу по стандартах Європи і США.

 

Більшу популярність українського ринку військового захисту займають 3 категорії:

 

— 2 клас захисту. Відрізняються стійкістю до ножових поранень, використання куль пістолета калібру 7,62 мм. Використовуються прикордонниками в мирний час. На них звертають увагу і спецпризначенці, бо ці жилети мають невелику вагу і непогану плавучість.

 

— 4 клас захисту. Виконує функції попередників, плюс має захист від автоматних патронів 5.45 ПП та 7.62 ЛПС.

 

— 6 клас захисту. Має найбільший ступінь безпеки – покриває всі нижчі класи і захищає від бронебійних куль Б-32 і дрібних артилерійських уламків.

 

Чим вище клас, тим більше шансів зберегти життя в важких боях. Проте міцніші плити мають більшу вагу, залежно від матеріалу, з якого зроблені. У виробництві використовують:

 

— високомолекулярний поліетилен;

— кераміку;

— металеві сплави.

 

Перший з них найлегший, але по характеристиках підходить лише під 2 клас. Також використовується як поверхневий шар для керамічних плит або додатковий балістичний захист по боках виробу.

 

Але не лише пластина впливає на властивості бронежилета. Тканина, з якої він зроблений, конструктивні особливості та допоміжні навіси також покращують загальну ефективність.

 

Додаткові зручності плитоноски

 

Ще одне важливе завдання для отримання гарного бронежилета – купити хорошу плитоноску. Разом з пластинами вони формують ергономічну модульну конструкцію. Плюс до ефективності:

 

— Підсумки різної форми.

— Кріплення для додаткового спорядження.

— Напашники та наплічники.

— Різні за розміром відсіки для бронеплит і балістичного захисту.

— Система швидкого скиду.

— Евакуаційна стропа.

 

Вдала плитоноска допоможе розподілити вагу на тілі, підлаштувати жилет під індивідуальні параметри, підвищити комфорт носіння під час тривалих переходів чи активних бойових дій.

 

Щодо кольорової гами, то в продажі є:

 

— олива;

— піксель;

— мультикам;

— койот;

— чорний.

 

Досить достатній вибір для урахування місцевості використання і особистих уподобань.

 

Гарантії якості

 

Щоб бронежилет купити якісний і він дійсно виконував свої функції, важливо звернути увагу на наявність гарантії та сертифікації. Сертифіковані бронежилети проходять тестування на відповідність міжнародним стандартам. Цей документ є запорукою виробника у надійності та ефективності виробу.

 

Гарантія від виробника забезпечує можливість безкоштовного ремонту або заміни бронежилета у випадку виявлення дефектів чи пошкоджень.

 

Зверніть увагу, що бронежилет також має свій термін придатності, який зазвичай становить від 5 до 10 років.

 

Справжній сертифікований бронежилет легко купити на сайті магазина Defence Ukraine. Тут представлені кращі моделі українських і закордонних виробників:

 

— DEFENCE UKRAINE.

— Real Defence.

— ukrarmor.

— Yakeda.

 

Підсумовуючи, треба враховувати наявні задачі користувача під час підбору захисної системи, зручність і ефективність. Варто довіряти своє життя перевіреним виробникам бронежилетів. Якщо залишаються вагання серед моделей і незакриті запитання, то менеджери магазина Defence Ukraine радо допоможуть розв'язати їх і зробити правильний вибір. Бо для нас кожне життя – головна цінність.

Источник

Новини України