Британська розвідка проаналізувала наслідки ураження порому РФ у порту «Кавказ»

Британська розвідка проаналізувала наслідки ураження порому РФ у порту «Кавказ»

Російський пором «Славянин» з військовими машинами. Архівне фото   Британська розвідка проаналізувала наслідки ураження порому РФ у порту «Кавказ»

Британська розвідка вважає, що після удару ЗСУ по російському залізничному порому «Славянин» у порту «Кавказ» в Краснодарському краї, Росія буде змушена переміщувати паливні потяги через Керченський міст, чого вона намагалася уникати з моменту першої атаки на міст у жовтні 2022 року.

«Після успішних українських ракетних ударів, які 29 травня 2024 року пошкодили два інші рейкові пороми, «Славянин» був знову введений в експлуатацію як єдиний рейковий пором типу RO-RO. До 29 травня «Славянин» найімовірніше, перевозив скраплений газ клієнтам у Чорному морі», – йдеться в повідомленні, яке 25 липня опублікувало Міноборони Великої Британії.

У розвідці зазначили, що виведення з експлуатації поромів такого типу призводить до збільшення витрат, а також зменшує гнучкість Росії у перевезенні палива, боєприпасів і обладнання через Керченську протоку.

23 липня Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження російського залізничного порому «Славянин» у порту «Кавказ» в Краснодарському краї РФ на березі Азовського моря.

Порт «Кавказ» розашований за 15 кілометрів від Керчі й пов’язує поромним сполученням через Керченську протоку територію РФ з Кримом. Там розташований вантажний термінал для перевалки експортної нафти. Наприкінці травня повідомлялося, що ЗСУ завдали удару по нафтовому терміналу, розташованому в цьому порту.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії . Рекомендуємо встановити VPN .

Новини України